Tanteboek helpt de Kindertelefoon

Eindelijk was het dan zover. De 2e druk van het Tanteboek is helemaal uitverkocht! En dus mochten Marijke en ik, namens alle kopers van het boek, deze week een donatie doen aan de Kindertelefoon, Hoera!

Alle kopers van het Tanteboek, HARTELIJK DANK!

 

Als de 3e druk verkocht is steunen we Stichting Jarige Job met 1.000 euro. We gaan dus heel hard ons best doen om dit zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen. Help je mee? Het enige dat je hoeft te doen is een Tanteboek kopen 😉

Wil je weten waar de Kindertelefoon de donatie aan besteed? Lees het persbericht hieronder.

PERSBERICHT

Boek voor coole tantes helpt de Kindertelefoon

[Schiedam, 28 november 2012]

Door: Florien van Basten Batenburg

Op 26 november overhandigden Florien van Basten Batenburg en Marijke Krabbenbos in Utrecht een cheque ter waarde van duizend euro aan Maartje van Zant, Programmaleider Landelijk Bureau Kindertelefoon. Een donatie om te vieren dat ook de tweede druk van het Tanteboek opnieuw volledig uitverkocht is.

Het boek ‘Tante!’

Het tanteboek is door en voor tantes geschreven. Waarom een handboek voor coole tantes? Tantes, en vooral tantes zonder kinderen, zijn een vergeten categorie tussen de steeds maar groeiende boekenberg voor mama’s, papa’s, oma’s en opa’s. Terwijl zij vaak heel betrokken zijn bij en trots zijn op hun neefjes of nichtjes. Het boek ‘Tante! Handboek voor coole tantes’ staat vol praktische en inspirerende tips en leuke tanteanekdotes.

Suikertantes doneren

Het boek voorziet duidelijk in een behoefte. Op dit moment zijn er meer dan vijfduizend exemplaren verkocht en mag het tanteboek zich een bestseller noemen. De eerste druk van het tanteboek (augustus 2011) was binnen zes maanden uitverkocht. In 2102 doneerde het Tanteboek duizend euro aan de stichting ‘De Koektrommel van Tante Yo’, een stichting die kinderen ‘met een deukje’ helpt.

Luisterend oor

De donatie aan de Kindertelefoon komt voort uit de reeds uitverkochte tweede druk. Florien van Basten Batenburg en Marijke Krabbenbos brengen het ‘suikertante zijn’ op deze manier letterlijk in praktijk. “Wij zijn er hartstikke trots op dat wij, namens de kopers van het tanteboek, deze donatie mogen doen. De Kindertelefoon is meer dan een telefoon. Het biedt kinderen en jongeren een luisterend oor, eigenlijk net zoals een tante dat voor haar nichtje of neefje doet. Kinderen die hun verhaal kwijt willen kunnen dit anoniem en vertrouwd bij de Kindertelefoon doen. Zij helpen elk jaar meer dan 170.000 kinderen en jongeren via de telefoon en de chat. Kinderen voeren serieuze gesprekken over zware onderwerpen zelfs makkelijker online dan offline. De website wordt met ruim 450.000 unieke bezoekers per jaar dan ook goed door kinderen bezocht”, aldus Florien, auteur en uitgever van het boek.

Vernieuwde jongerenwebsite

Afgelopen week heeft de Kindertelefoon een vernieuwde website voor kinderen van 8 tot 12 jaar gelanceerd. De gift van het tanteboek wordt besteed aan het aanpassen van de communicatiematerialen aan de nieuwe look en feel van de website. Maartje van Zant “We zijn erg blij met deze donatie. Zo kunnen wij de vernieuwde website onder de aandacht van de doelgroep brengen. Dit helpt de Kindertelefoon om ervoor te zorgen dat kinderen de Kindertelefoon weten te vinden voor al hun vragen en problemen.”

Nieuwe druk, nieuw goed doel

De vervolgdruk ligt inmiddels in de winkels. Het tanteboek zal met deze derde druk Stichting Jarige Job steunen: wederom een doel dat zich op kinderen richt. Deze stichting maakt verjaardagen mogelijk voor kinderen die hun verjaardagsfeestje niet kunnen vieren, omdat hun ouders daar geen geld voor hebben. Jarige Job trakteert deze kinderen op een Verjaardagsbox vol versieringen, traktaties en een mooi cadeau. Iedereen die het tanteboek koopt steunt automatisch het goede doel. Het boek kost 14,95 en is verkrijgbaar via Bol.com en cadeau-, baby- en boekwinkels.


Tags: , , , , , ,

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 shares
Spring naar werkbalk