5 knutselideeën met karton

Is het te koud of te nat om buiten te spelen of heeft jouw nichtje of neefje gewoon zin om lekker te knutselen? Met deze tips word jij spontaan een crea-bea-tante.

1. Knutsel een kartonnen stad

Wat heb je nodig? Een paar lege dozen, een schaar, lijm, plakband, een zwarte marker en een beetje fantasie. Voor je het weet heb je een hele stad gebouwd vol leuke winkeltjes, parken en huizen. En voor kleine autofans maak je een supergrote autobaan en garage.

En het leuke is, je kunt het bij elk bezoek steeds samen iets nieuws knutselen. Zo wordt ‘Tantestad’ steeds groter! Tip: versier de stad ook met gekleurde verf, textiel en glitters.

bron: petitspetitstresors

2. Monsterpak

Is jouw neefje of (nichtje) dol op robots, dinosaurussen en monsters? Met een paar grote lege dozen (van het webshoppen) maak je in een handomdraai een heel ‘vet’ monster-verkleed-doos. Monsters eng? Nee, monsters zijn leuk! Je kunt natuurlijk ook een robot of wandelende wolkenkrabber knutselen.

Tip: maak ook eens een dinosaurus-tandenborstel-houder.

bron: hubspiration09

3. Mandje met paddenstoelen

Is het te koud om naar buiten te gaan, maar wil jouw nichtje of neefje graag paddenstoelen verzamelen? Hé, dat kan ook prima binnen. Knip, verf, plak of niet de paddenstoelen in elkaar en verstop ze in jouw huis. Dolle pret tijdens het maken én zoeken!

bron: thecraftycrow

 

4. Kartonnen keukentje

Alle kinderen zijn dol op keukentjes. Maar als tante (zonder kinderen) koop je niet zo snel een kinderkeukentje voor in jouw huiskamer. Wederom een perfect binnen-spelen-knutsel-idee: samen een keukentje maken. Wat heb je nodig? Een paar grote lege dozen (niet genoeg dozen? Haal er een paar bij de buren), een lap stof en een touwtje (+lijm) om het aan op te hangen. Tip: gebruik een paar oude gekraste cd’s als bakplaten en lege dopjes als fornuisknoppen.

Klaar en inrichten maar! Heb je geen speelgoedpannen? Gebruik gewoon de kleinste spullen uit jouw keukenkastje.

bron: elmundodelreciclaje

5. Kerstkado verpakking en rendier in één

Dit rendier staat niet alleen leuk, je kut er ok nog cadeautjes in stoppen, bijvoorbeeld chocolaatjes in rode papiertjes, kerstkransjes of een (zelfgemaakte) ketting.

Wat heb je nodig voor deze vrolijke Kerst surprise?

  • Dun karton
  • Een rode pompon als neus
  • Plakoogjes
  • 2 takjes
  • een stanleymes (voorzichtig!)
  • lijm

Download het rendier knip-patroon.

bron: willowday

Wat ga jij met je neefje of nichtje knutselen? Laat het weten via onze Facebook pagina. Nog leuker, deel een foto van jullie knutselwerkjes. Trotse tante foto’s noemen we dat 😉

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 shares
Spring naar werkbalk