Vrolijke chocolade feestlepels

Chocola tante traktatie feest PasenKomt jouw neefje of nichtje binnenkort logeren of op bezoek? Dan hebben we nog een heel leuk en lekker chocolade knutsel & kook project voor je: Chocolade Feestlepels!

Jelly beans of rijstsnoepjes zijn heel lekker, maar je kunt er natuurlijk ook stukjes fruit in doen, zoals frambozen, aardbeien of banaan. Perfect als tante-toetje of Paasdagen traktatie, weer eens wat anders dan eieren verven!

 

Wat heb je nodig?

  • plastic eetlepels, liefst gekleurd
  • 1 reep melkchocola
  • snoepjes, hagelslag, vers fruit, nootjes of koekkruimels
  • eetbare decoratie (supermarkt bij bakspullen)

Hoe maak je deze feestelijke traktaties?

  1. Leg de lepels op een recht oppervlak, klaar om gevuld te worden.
  2. Smelt de chocola in de magnetron of in een pannetje of ‘au bain marie’, dus in een kom boven een pan met kokend water.
  3. Lepel of giet de chocola voorzichtig in de lepels.
  4. Tijd om te versieren: laat jouw nichtje(s) of neefje(s) lekker los gaan.

Tip: leg chocolade snoepjes pas op de chocoladelepels als de chocola in de lepel is afgekoeld, anders smelt de versiering!

Op zoek naar nog meer leuke tips? Lees ook Cadeautips voor tantes of volg Tanteboek via Facebook.

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

  1. Beantwoorden

    Wat een leuk idee, bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 shares
Spring naar werkbalk