Creatief en verantwoord Sint Maarten vieren

Jip-JannekeTijdens Sint Maarten lopen kinderen in een lampionnen optocht en verzamelen ze lekkere traktaties. Op 11 november is het weer zo ver. Als tante is het super leuk om je neefje en nichtje te helpen bij het maken van een mooie lampion. En ze natuurlijk te voorzien van wat lekkers.

Heb je weinig tijd en wil je toch graag een mooie lampion en lekkere, verantwoorde traktaties maken? Met deze simpele tips heb je dat zo gedaan.

Supersimpel: doe-het-zelf Sint Maarten lampion

Bewaar een aantal lege pet-flessen (spa of frisdrank). Knip voordat je met de kids of je neefjes en nichtjes gaat knutselen de onderkant van de flessen af (ongeveer 15 centimeter). Neem een strook (doorzichtig) papier met dezelfde hoogte en plak deze om de fles. Klaar!

Nu kunnen de kids lekker zelf hun gang gaan.

Wat heb je nodig?

  • Stiften, stickers of stroken gekleurd crêpepapier. Tip: sterrenstickers zijn erg leuk!

Klaar met het versieren van de lampion? Maak dan zo een handvat voor je lampion:

  • Maak dan 2 gaatjes aan de bovenkant van de fles.
  • Doe hier een stukje ijzerdraad doorheen als handvat.
  • Stop wat steentjes onderin de lampion voor het gewicht, en daar bovenop een kaarsje of een fietslampje van de Hema (wel zo veilig voor de kleintjes). Kunnen ze zich focussen op de gezelligheid en al het lekkers dat ze gaan krijgen.

Heb je geen lege flessen? Ook leuk: maak een echte ballon-lampion.

Lekkere traktaties en fruit en kruiden gloeidrank

gluhwein-titleMeestal is het tijdens Sint Maarten al goed koud buiten. Dan is het fijn om wat lekkers te drinken om een beetje op te warmen. Zoals deze speciaal Sint Maarten ‘vruchten gloeidrank’ bijvoorbeeld. Helemaal vers en zelfgemaakt:

  • koop een granaatappel, pak druivensap en een mandarijn
  • snijd de granaatappel en de mandarijn door midden en pers ze uit met een sinaasappelpers
  • meng het druivensap erdoor
  • doe er wat kaneel of speculaaskruiden bij

Nu nog een beetje opwarmen in een pannetje en voila! Heerlijk zoete en gezonde warme Sint Maarten ‘vruchten gloeidrank’. Lekker!

Schenk de fruit gloeidrank in een thermosfles, en neem wat bekertjes mee. Zo kun je het makkelijk uitschenken tijdens de optocht. Zorg wel dat het al een beetje afgekoeld is zodat ze zich niet branden. Blijf je thuis? Schenk de vruchten gloeidrank in een mooi glas en doe er een schijfje sinaasappel of mandarijn op. Vinden de kids prachtig! Tip: doe er een dadel bij als een gezonde snack. Of deze mooie fruitspookjes.

Ben jij trots op de creaties van je neefje en nichtje, of heb jij zelf nog leuke ideeën? Deel je foto’s en tips onder deze blog of op onze Facebook-pagina!

 

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 shares
Spring naar werkbalk