5 tips voor kids tijdens het kerstdiner

Een kerstdiner met familie en vrienden kan ons soms niet lang genoeg duren. Jammer genoeg vervelen jonge kinderen zich vaak al snel.

Hoe zorg je ervoor dat je neefjes en nichtjes het ook naar hun zin hebben? Met deze 5 slimme ideeën hou je zelfs het meest ongeduldige kroost tevreden…

 

1. Lollige drankjes

Schaf leuke glazen of bekers aan in olijke kleurtjes. Stop ze vol met geinige rietjes, paraplu’s, fruit en winterse ijsblokjes. Wedden dat je nichtjes en neefjes zich erg belangrijk voelen?

2. Kleurpotloden

Zet wat kleurpotloden in een beker en leg een paar extra servetten op de plek waar je nichtjes of neefjes gaan zitten. Vraag na een tijdje of de kids hun favoriete feestdag willen tekenen. Zo heb je meteen leuke versiering aan tafel!

3. Spelletjes

Bedenk van tevoren vragen voor het zogenoemde ‘feestdagenspel’. Bijvoorbeeld: ‘waar vierden we kerst in 2007’ en ‘wat aten we in 2009’. Dit werkt vooral goed bij wat oudere kinderen, maar je kunt ook simpele vragen toevoegen voor de kleintjes.

4. Hulpjes in de keuken

Betrek je neefjes en nichtjes bij de voorbereiding van het kerstmaal. De allerkleinste kids kunnen helpen bij het bakken van koekjes of aardbeien-slagroom-kerstmannetjes. Klaar om de gerechten te serveren? Moedig ze dan aan om te vertellen hoe ze het hebben gemaakt en laat ze jou helpen bij het opdienen.

5. Mini-break

Kinderen vinden het vaak lastig om lang aan tafel te zitten. Geef ze daarom af en toe een mini-break. Zet een leuke film op waarvan ze een stukje mogen kijken of laat ze even spelen in een andere kamer.

Het boek Tanteboek bevat naast interessante anekdotes en tips over tafelmanieren.

Ook leuk: knutselideeën voor kerst.

 

 

Bronnen: savvyauntie.com en ah.nl (beeld)

Tags: , , , ,

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 shares
Spring naar werkbalk