5 Sinterklaas cadeautips voor je tante zus vriendin of dochter

Ja hoor, het is weer zo ver. De tijd van uren doorbrengen in de stad, rennend van winkel naar winkel om dé perfecte cadeaus te vinden. Om vervolgens ‘s avonds nog eens uren op internet te zoeken naar cadeaus die in de winkel uitverkocht waren, grrrrr. Maar vooral de tijd waarin je jezelf de volgende vraag stelt: Waar maak ik iemand nou écht blij mee? In deze blog vind je 5 cadeautips én een gratis Sinterklaas gedicht.

Sinterklaas cadeau vrouw

Voor de kinderen is het nog te doen. Die lopen al weken te zeuren over “het speelgoed van de reclame”, of hebben al lang een lijstje gemaakt vanuit de catalogus van de speelgoedwinkel. Op het gebied van de rest van de familie, loop je dan toch net even vast.

Voor de mannen binnen de familie zijn er genoeg tips en tricks lijstjes op het internet en speciale categorieën in webshops. Hetzelfde geldt voor mama’s. Voor moederdag, verjaardagen of de feestdagen kun je online al redelijk wat inspiratie vinden.

Maar hoe zit het dan met de rest van de vrouwen in de familie? Zoals je zus, je schoonzus of je tante? Of het nou parfum of kaarsen of misschien een lekker zeepje is, het heeft eigenlijk weinig persoonlijks. Soms is het zelfs zo dat dat onuitgepakte luchtje zo weer cadeau wordt gedaan aan de volgende.

5 cadeautips voor vrouwen

1. Bon voor een middagje high tea

De leukste tijd die je met elkaar hebt, is meestal het gezellige kletsen onder het genot van wat versnaperingen. Bijpraten over wat er op het moment gaande is in je leven, maar ook lekker babbelen over volledig willekeurige maar hilarische onderwerpen. Nu komt dat er echter nooit meer van. Of je nou druk bent met je werk, met de kids, of met een opleiding: het komt nooit echt goed uit. Daar is een oplossing voor. Geef haar een bon voor een middag samen gezellig theedrinken en zoetigheden uitproberen, terwijl je volledig de tijd hebt om “up te catchen”. Pluspunt: het is niet alleen een leuk cadeau voor haar, maar ook een gezellige middag voor jezelf, twee vliegen in één klap :).

2. Old skool DVD’s

Natuurlijk is het zo dat tegenwoordig bijna alle films op het internet staan, en het niet vreemd is om geen dvd-speler te hebben. Maar als je dat wel hebt, is echt gezellig om een of meerdere DVD’s te geven. Dat kunnen klassiekers zijn die jullie samen al hebben gezien, zoals Dirty Dancing of Bridget Jones’ Diary, of films die over zusjes gaan (zoals Sisters) zodat je echt dat samen-gevoel hebt tijdens het kijken, of misschien een compleet ander genre waar jullie allebei fan van zijn (dat mag best een actiefilm zijn). Het allerbelangrijkste is dat je lekker ouderwets samen op de bank gaat genieten van een feel good movie.

3. Een abonnement op een tijdschrift

Of het nou in de trein is, terwijl je in bad zit, of tijdens het ontbijt: we vinden het allemaal leuk om ons af en toe lekker te verdiepen in een tijdschrift. Een abonnement is daarom dé perfecte cadeautip om jouw zus of tante voor een langere tijd blij te kunnen maken. Of ze nu houdt van muziek, mode of psychologie, er is altijd een tijdschrift te vinden dat bij haar past. Weet je niet precies wat ze leuk vindt om te lezen? Met een gezellig magazine zoals de LINDA. of VT wonen kan je de plank eigenlijk niet misslaan.

4. Het Tanteboek

Of het nou voor je eigen zus is, of voor een vriendin, het Tanteboek is als – aanstaande- tante een echte must-have! Moeder worden is een hele happening, maar wat betekent het voor je zus, je schoonzus of je vriendin als jouw zusje, jouw schoonzusje of die van je vriendin kinderen krijgt? Het Tanteboek gaat er op een leuke manier uitgebreid op in. Leuke ideeën en tips voor met de neefjes en nichtjes, of herkenbare anekdotes als je zelf tante bent of gaat worden. Stel je hebt zelf geen kinderen, en opeens ga je oppassen op de kleine! Help, wat doe je dan? Dan kijk je in het Tanteboek. Het is in ieder geval een cadeau écht speciaal voor haar. Enne, het is niet voor niks alleen voor ‘coole tantes’ geschreven.

5. Een persoonlijk gedicht

Tijdens de feestdagen gaat het er zeker niet altijd om hoeveel geld je uitgeeft aan een Sinterklaaskadootje. Sterker nog, als je ergens tijd, moeite en liefde in stopt, is dat vaak van ontelbare waarde voor een ander. Vooral als je elkaar niet vaak ziet of spreekt wil je soms meer tegen iemand zeggen dan de kleine smalltalk over hoe het gaat op het werk of de volgende vakantiebestemming? Schrijf dan een gedicht.

Je blijft in de echte Sinterklaas-stijl en je kan het zo persoonlijk, grappig of liefdevol maken als je zelf wil. Natuurlijk is het best moeilijk om te gaan zitten en zomaar even een betekenisvol gedicht te schrijven, maar als je de tijd neemt komt het er echt wel. Met een beetje hulp van rijmwoordenboeken online, maak je zo een super persoonlijk cadeau, dat niet snel te vergeten valt. Ook leuk te combineren.

Wat dacht je van een gedicht over het tante-schap met als cadeau een Tanteboek? Kortom, zolang je je inleeft en wat tijd vrijmaakt, kun je jouw zus, jouw schoonzus, je vriendin of je tante deze Sinterklaas echt verrassen.

En om het je extra makkelijk te maken: download hier een kant en klaar Sintgedicht voor je tante. Want je hebt het al druk genoeg 😀

Related Posts

by
Previous Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 shares
Spring naar werkbalk