De makers

Het tanteboek is geschreven door Florien van Basten Batenburg, naar een idee van Marijke Krabbenbos. Florien is tante van 5 nichtjes: Sophie (7), Fleur (3), Victoria (5), Charlotte (3) en Leonore (1).  Marijke is tante van Tijn (8) en Sophie (6). Echte tante-ervaringsdeskundigen dus.

Het idee
In de zomer van 2009 ontmoetten Marijke en Florien elkaar voor het eerst tijdens een workshop van Marijke’s IdeaCompany. Nadat Florien vertelde dat ze onder de naam ‘tante Floor’ schrijfproducten wilde publiceren, ging er bij Marijke bij het woord ‘tante’ direct een belletje. Zij had namelijk bedacht dat er een boek voor tantes moest komen.

Waarom een boek voor tantes?
Tantes. Een vergeten categorie tussen de steeds maar groeiende boekenberg voor papa’s, mama’s, opa’s en oma’s. Terwijl – als je er op let – er ontzettend veel trotse tantes zijn, die nooit een mama-opvoed-kinderboek zullen kopen of lezen. En als je die trotse tantes vraagt naar verhalen, komt er veel leuks boven tafel. Herkenbaar, hilarisch soms. Een nationale tante-dag moet komen, maar een eigen boek , dat werd hoog tijd. En omdat Marijke geen ‘schrijfdrang’ had en Florien wel ontstond dit vrolijke Tante-duet. Met als resultaat het tanteboek!

Freelance tantes

Marijke is professioneel ideeënbedenker en doet het projectmanagement rondom dit boek. Op de site IdeaCompany lees je meer over haar en haar ideeën.

 

Florien is freelance copywriter en communicatieadviseur. Zij is gespecialiseerd in food & lifestyle platforms en branded content. Ze schrijft voornamelijk voor vrouwenwebsites. Florien is de auteur van het tanteboek en begeleidde het ontwerpproces. Op de site Koppiewraiter lees je meer over Florien.

 

 

 

Vormgeef tante
De vormgeving van het boek is door Annelies Jansen verzorgd, in het dagelijks leven senior designer bij IN10 communicatie. Leuk detail is, dat Florien en Annelies nichtjes zijn. De moeder van Annelies is dus de tante van Florien en vice versa. Annelies is uiteraard ook tante. Ze is de trotse tante van Cas (5) en Milou (2).

 

 

Bestel het Tanteboek voor jezelf of voor een andere trotse tante!

 

Spring naar werkbalk