Voor het eerst naar de kleuterschool

Als nichtjes of neefjes 4 jaar worden, gaan ze naar de kleuterschool. Ze hoeven niet meer (zoals vroeger) te wachten tot het nieuwe schooljaar begint. Als je 4 bent mag je meteen naar school, hoe cool is dat?!
Je kunt ze helpen met voorbereiden op deze super spannende dag: samen een leuk boek lezen, iets leuks doen of geef ze een gave broodtrommel voor op school.

3x tante tips

– laat ze nog een keertje bij jou logeren voordat de grote dag aanbreekt. Ga bijvoorbeeld lekker samen koken en vertel op een grappige manier hoe jouw eerste schooldag was.

– geef een leuke lunchbox cadeau voor de tussendoortjes om 10.00 en 16.00 uur of een stoere rugzak om de snacks en het bekertje melk in te stoppen.

– loop een rondje langs de school, als dit bij jou in de buurt is. Dan went je neefje of nichtje alvast aan het gebouw en de omgeving.

3x leuke boeken

Nijntje op school: Fleurig boekje waarin Nijntje van alles meemaakt. Ze leert schrijven en rekenen, maar ook tekenen en blokken bouwen. Het leukst vindt ze het als de juf een verhaal voorleest. De teksten zijn kort en eenvoudig en ook leuk: het rijmt.

Hoi, naar school!: Lisa is vier jaar geworden en gaat voor het eerst naar school. Een spannende gebeurtenis. Lisa is al een paar keer op bezoek geweest in de kleuterklas, dus ze kent de juf en de groep al een beetje. Het duurt niet lang of Lisa weet alles over de poppenhoek, de liedjes en het pauzehapje.

Tip de muis wil niet naar school: Tip de Muis heeft helemaal geen zin om voor het eerst naar school te gaan en blijft liever bij mama thuis. Dat blijkt tegen te vallen, want mama heeft het overdag heel druk. Tip twijfelt of hij toch niet liever naar school gaat, waar al zijn vriendjes aan het spelen zijn.

Knutselen

Nog meer leuke ideeën ter voorbereiding voor de eerste schooldag: komt je neefje of nichtje logeren, maak dan een tante logeertas! Dan kunnen ze voortaan makkelijk spulletjes meenemen naar jou. Of pimp hun sneakers, zodat ze de eerste schooldag beginnen met een stoere look.

 

Tags: , , , ,

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 shares
Spring naar werkbalk