Hoe vertel jij dat je zwanger bent?

Hoera, je bent zwanger! De hamvraag: hoe ga je het vertellen aan je ouders, vrienden en je collega’s? Wacht je 3 maanden of schreeuw je het zo snel mogelijk van de daken? Iedereen pakt het anders aan. Het allerbelangrijkste: vertel het op een manier die bij jou past. Hieronder vind je een paar suggesties.

Geef een cadeau

Wat is nou leuker dan de mensen om wie je geeft te verrassen met dit goede nieuws? Het wordt extra spannend als je het nieuws letterlijk ‘in een cadeautje’ verpakt. Nodig je ouders uit voor een lunch of diner en geef een presentje waaruit blijkt dat je in verwachting bent. Bijvoorbeeld een fotolijstje met schattige babysokken erin, een mok met ‘I love oma’, of print de echo uit op mooi papier en schrijf erboven ‘gefeliciteerd oma!’.

Sla aan het bakken

Een zoete manier om het nieuws aan de man te brengen: serveer na het hoofdgerecht een taart waarop je de-blije-boodschap schrijft. Of strooi er wat roze en blauwe muisjes overheen. Ook grappig: zet een paar droge beschuitjes op tafel en zeg als je bezoek je verbaasd aankijkt: ‘sorry, ik weet nog niet welke kleur muisjes ik erop moet doen…’

Persoonlijk vertellen

Wil je liever niet dat het nieuws zich als een lopend vuurtje verspreidt in je familie of vriendenkring, probeer het dan aan iedereen persoonlijk te vertellen. Vraag dan meteen of ze het nog even voor zich kunnen houden, omdat je het liever zelf vertelt. Of ook leuk: nodig iedereen tegelijk uit!

Op je werk vertellen

De meeste vrouwen vertellen op hun werk dat ze zwanger zijn na ongeveer 3 maanden. Je baas heeft dan nog genoeg tijd om een vervanger te vinden voor jouw werkzaamheden. Bovendien kan er een veilige werkplek voor je worden geregeld. Het grote nieuws kun je het beste persoonlijk tegen je baas te vertellen. Wat betreft je collega’s: vertel je het liever niet face-to-face, dan is een e-card misschien een uitkomst.

Peettante

Een leuke manier om te vertellen aan je (schoon)zus dat je zwanger bent, is door het Tanteboek cadeau te doen. Schrijf voorin het boekje een boodschap waarom je dit geeft, bijvoorbeeld omdat ze peettante wordt, of ‘snoeptante’. Surprise!

En van tevoren kun je haar ook al een ‘gefeliciteerd je wordt tante’ ansichtkaart sturen.

Op deze blog vind je nog meer tips om te vertellen dat je zwanger bent.

Benieuwd naar verhalen van een andere blogtante?

Maak kennis met Tante Annemarie.

 

 

Tags: , , , , ,

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 shares
Spring naar werkbalk