3 leuke tradities rondom kerst en oud en nieuw

Tijdens de feestdagen ervaren veel mensen druk om een perfect kerstdiner te koken of het ideale cadeau te geven. In deze consumptie-hype zou je haast vergeten waar kerst echt om draait: samen zijn. Met deze 3 leuke tradities zorg je voor ouderwetse charme en een nostalgie tijdens de feestdagen.

1. Samen een kerstbal uitzoeken

Dit is een traditie die je heel leuk met je neefje of nichtje uit kunt voeren. Ga lekker samen shoppen, het liefste op een gezellig marktje waar ze ook warme gloeidrank verkopen. Zo kun je van tevoren al mooi genieten van de kerstsfeer. Ga op zoek naar een speciale kerstbal voor dit jaar. Voordat je er één vindt kun je al speculeren over de kleur: willen jullie dit jaar een roze, groene of een oranje bal? Of misschien wel een engeltje, of een klein hert? Bewonder alle prachtige ballen en laat je verassen. Zodra jullie de favoriet voor dit jaar hebben gevonden, laat je ‘em mooi inpakken. Zo hebben jullie samen al een cadeautje gekocht voor jezelf. Als je thuis komt kun je gezellige kerstmuziek opzetten en mag neefje of nichtje de kerstbal in de boom hangen. Daarna kun je nagenieten met een kopje thee en een kerstkransje.

2. Maak een speciale kerst show

Kinderen zijn gek op verkleden. Iedere mogelijkheid die er voorbij komt om lekker gek te doen grijpen ze aan. Het is pas echt cool als anderen meekijken en ze hun kunsten kunnen laten zien. Tijdens kerst en oud en nieuw komt de hele familie bij elkaar. Een mooi moment om een optreden te doen.

Vraag de kinderen om hun meest herinneringswaardige en grappige momenten van het afgelopen jaar. Plak deze op zo’n manier aan elkaar dat er een mooi verhaal uit ontstaat. Zet alle familieleden op stoelen en banken bij elkaar. Lekker kopje thee of glas champagne erbij en het feestje kan beginnen 😀

Zo heb je heerlijk ouderwets entertainment voor groot en oud, en kun je er zeker van zijn dat het lachen gieren brullen wordt. Samen een show maken over hun eigen ervaringen leert kinderen om zichzelf te uiten, samen te werken, voor een publiek te staan en te reflecteren op het afgelopen jaar. Oh ja, en je hebt natuurlijk onwijs veel lol samen!

3. Nieuwjaars Geluksdrankje

10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1, Gelukkig Nieuwjaar!

Tijdens oud en nieuw klinken de volwassenen met champagne om het nieuwe jaar te vieren. Dat vinden kinderen onwijs interessant. Zijn de kids al groot genoeg om tot 12 uur op te blijven maar nog te jong om al champagne te drinken?

Maak samen met hen een speciaal nieuwjaars geluksdrankje. Op die manier hebben zij ook iets speciaals om het nieuwe jaar mee in te luiden. Na het avondeten verdwijn je even in de keuken om met de kids het oud en nieuw drankje te maken. Laat hen allemaal meedoen: de één kan bananen pellen, de ander kan ze in stukjes snijden. Zo heb je een gezellig momentje samen. En wellicht het begin van een nieuwe familie traditie…

  • Giet dan de drankjes in mooie borrelglaasjes en zet ze op een dienblad in de koelkast.
  • Haal de glaasjes om 23.45 uit de koelkast en deel ze uit.

Let op: het eerste slokje mag natuurlijk pas gedronken worden om klokslag 12, nadat je je glaasje met iedereen geklonken hebt. Gelukkig nieuwjaar!
Tip: Voeg extra spinazie toe aan het drankje (proeven ze toch niet!), voor een gifgroen drankje. Extra spannend!

Hoe breng jij tijd door met je familie tijdens kerst en oud&nieuw? Schrijf onder deze blog wat jij deze feestdagen gaat doen en inspireer andere tantes 😀

 

Tags: , , , , ,

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 shares
Spring naar werkbalk