3 gratis kerstcadeaus voor zussen en tantes

Kerst vier je met de mensen die je het meest dierbaar zijn. Het is de perfecte gelegenheid om je dankbaarheid naar hen te uiten. Bijvoorbeeld aan je (schoon)zusje of oppastante. En dat hoef je helemaal niets te kosten. Want echte dankbaarheid is namelijk niet in geld uit te drukken.

1. Schenk aandacht

Als kersverse moeder kun je worden opgeslokt door de zogenaamde mum-bubble: je kunt alleen nog maar praten over de kinderen, school en de peuterspeelzaal. Vaak vergeet je dat het leven van je (schoon)zus – die coole tante – over hele andere dingen gaat. Geef haar eens oprechte aandacht en vraag naar wat haar bezig houdt. Laat haar vertellen over haar laatste uitgaans-avonturen of haar nieuwste lover. Aandacht in de vorm van luisteren is een groot geschenk waar iedereen van opbloeit: je zus, tante, moeder of beste vriendin. Zo voelt zij zich gezien en begrepen. Bovendien geniet jij zo van al haar mooie verhalen. Grote kans dat jij jezelf herkend in één van haar anekdotes.

2. Geef erkenning

Tantes vinden het heerlijk om tijd door te brengen met hun neefje of nichtje. En in tegenstelling tot een oppas, vraagt zij er geen geld voor. Ze doet het omdat ze van jouw kinderen houdt. Ze geeft haar hart zonder daar iets voor in ruil te willen. En dat is niet in waarde uit te drukken!

Het kan leuk zijn om haar een cadeautje te geven. Maar het meest waardevol is het als je haar bedankt. Erkenning is het grootste cadeau dat je kunt geven. Schrijf een lief briefje en vertel haar hoe dankbaar je bent. Dit geldt overigens ook voor broers!
Tip: Uit onderzoek is gebleken dat dankbaarheid een groter effect op iemand heeft wanneer je gedetailleerd beschrijft wat je precies aan de ander waardeert. Door in details te beschrijven wat je nou zo fijn vindt aan je (schoon)zus, onthoudt ze dit langer en zal ze zich meer begrepen en gewaardeerd voelen dan wanneer je algemene opmerkingen maakt. Bijvoorbeeld in plaats van: “Dankjewel dat je altijd op wilt passen!”, schrijf je zoiets:

“Lieve Saar, ik ben zo dankbaar dat je tijdens het oppassen altijd liedjes zingt met Noortje. Het helpt haar om haar spraakvermogen beter te ontwikkelen. En de liedjes die je uitkiest vallen enorm in de smaak. Vooral het schapenliedje vinden we erg leuk.”

3. Ga samen iets leuks doen

Tijd is één van de meest waardevolle dingen in het leven. We hebben er nooit genoeg van, en voor je het weet glipt het door je handen. En dat gebeurt al helemaal als je kinderen hebt. Wanneer je de rol van het ouderschap instapt, verandert je hele wereld. Alles draait nu om melkboertjes, middagslaapjes en pampers. Dus ook als je tijd doorbrengt met je (schoon)zus of beste vriendin.

Gezellig samen urenlang koffie drinken in een cafeetje is er niet meer bij. Tijd om daar verandering in te brengen! Maak een avondje of een middag vrij om – net als vroeger – samen wat leuks te doen. Ga lekker naar de bios, of ga uit eten. Make new memories together. Real talks, no kids.

 

Wat is jouw favoriete manier om dankjewel te zeggen (tegen je zus, oppastante, broer of beste vriendin)? Deel onder de blog jouw favoriete manier en schrijf 3 specifieke redenen waarom. Je kan ook een bericht achter laten op onze Facebook pagina

Tags: , , , ,

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 shares
Spring naar werkbalk